Subsidie


Subsidie groendak

Wilt u een groendak en bijdragen aan een prettiger leefklimaat? Dan helpt de gemeente u nu met een financiële bijdrage.

Om de aanleg van groendaken te stimuleren geeft de gemeente Nijmegen subsidie op de aanleg ervan.

Hebt u een eigen huis of samen een woningencomplex (VvE) en wilt u een groendak aanleggen op uw bestaande dak of nieuwe aanbouw? De gemeente Nijmegen geeft inmiddels ook aan woningcorporaties, bedrijven en verenigingen van eigenaren advies en verleent subsidie. En: u krijgt een voorschot op de subsidie voordat u begint met de aanleg. Zie hier de voorwaarden van het waterservicepunt Nijmegen.

Tot 2014 is er nog een subsidieregeling beschikbaar voor groendaken! De subsidie bedraagt 50% van de kosten die worden gemaakt om een groendak aan te leggen. U legt een groendak al aan vanaf € 50,- per m². U krijgt dan vergoed tot een maximum van € 25,- per m² aangelegd groendak.

De maximale subsidiebedragen zijn:

  • Voor particulieren € 2.500,-.
  • Voor VVE’s is dat € 10.000,-.

  • Deze maatregel past in het streven van de gemeente om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Groendaken helpen bij het vasthouden van regenwater, zorgen voor verkoeling en isolatie van gebouwen. Meer over de milieu-effecten. Ook hebben zij in tegenstelling tot conventionele daken een verkoelend effect op de omgeving, zorgen voor CO2-opvang en vangen fijnstof op.


    Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag bij de aanvraag van de subsidie.

    >

    Vraag een vrijblijvende offerte aan