Zonnepanelen

Zonnepanelen laten aanleggen door Rieken.

Vanuit 15 jaar kennis en ervaring in het dakdekkersvak, de bouwsector en commerciële sector specialiseerden wij ons in 2008 in groendaken, vegetatiedaken en zonnepanelen.

Wij staan garant voor professionele energiebesparende projecten met een duidelijke meerwaarde voor mens en milieu. Wij onderscheiden ons door integrale kennis en ervaring met daken, van dakopbouw tot PV panelen. Bovendien beheerst Rieken Groendaken het dakdekkersvak tot in detail. Een mooi, duurzaam dak aanleggen begint tenslotte met kennis van de dakbedekking. Dit komt zeer ten goede bij het adviseren, leveren en installeren van complete zonne-energiesystemen. De zonnepanelen systemen bestaan uit de meest kwalitatief hoogwaardige merken, uniek samengesteld aan uw wensen en behoeften!

Investeren in zonnepanelen

Ook al is de investering hoger, een combinatie van zonnepanelen met een groendak is vele malen voordeliger dan alleen een zonnepanelen systeem of alleen een groendak. Doordat ze elkaar versterken zal de terugverdienperiode / terugverdientijd veel sneller verstrijken.
BTW teruggave zonnepanelen

Voor de aanschaf van zonnepanelen is er helaas geen landelijke subsidieregeling. Wel is er een belastingvoordeel te krijgen. Het gaat al gauw om een teruggave van €750 tot €1250 bij een systeem van ongeveer 12 tot 15 panelen.

De belastingdienst ziet particulieren die stroom terugleveren als kleine ondernemers. Die kunnen de betaalde BTW over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugkrijgen. De voorwaarde is dan wel dat u de factuur van de zonnepanelen, het energiecontract en de factuur van het energiebedrijf op uw naam staan geregistreerd. Wilt u zonnepanelen laten aanleggen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

Vanaf 2023 is het voor particulieren waarschijnlijk niet meer nodig om een verzoek tot BTW-teruggave te doen. De overheid wil de btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 Januari 2023 namelijk afschaffen. Zo betaald u dan geen BTW meer over de aanschaf en de installatie, en hoeft u dus ook niets terug te vragen. Dit geldt wel alleen voor zonnepanelen die u voor 2023 aanschaft. Let op: Er is nog niet duidelijk of dit plan word doorgezet.

Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag in de aanleg van uw dakbedekking