Hoe werkt de subsidie van groendaken?

roene daken zijn een geweldige manier om het uiterlijk van uw huis of bedrijf te verbeteren en te besparen op energiekosten. Maar ze zijn niet altijd goedkoop om te installeren. Daarom vraagt u zich misschien af: Hoe krijg ik een groendak subsidie? Nou, als uw project voldoet aan de eisen van bepaalde overheidsprogramma’s, zijn er subsidies beschikbaar voor huiseigenaren die er een willen installeren. In dit artikel verkennen we enkele mogelijkheden om subsidie te krijgen voor uw groendakproject.

Hoeveel kost een groendak?

De kosten van een groendak hangen af van de grootte en de complexiteit van het dak van uw woning. Groendaken kunnen variëren van $5.000 tot $30.000 of meer, afhankelijk van deze factoren:

De grootte van het huidige dak van uw eigendom (hoe groter het is, hoe meer materiaal u waarschijnlijk nodig zult hebben).
Of u al dan niet professionals inhuurt voor de installatie (de meeste mensen kiezen voor deze optie). Het soort planten dat je kiest en de hoeveelheid onderhoud die ze nodig hebben (sommige planten zijn duurder dan andere). Uw locatie en de plaatselijke klimaatomstandigheden (het klimaat beïnvloedt welke soorten planten het beste groeien in uw gebied). Het soort materialen dat op uw dak wordt gebruikt (bijvoorbeeld drainagelagen en isolatie kunnen de kosten beïnvloeden).
Het soort groen dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt (sommige soorten zijn over het algemeen goedkoper dan andere).

image

Wat is een groendak?

Een groendak is een soort dak waarop vegetatie groeit.

Groendaken zijn koel en helpen gebouwen koel te houden in de zomer, maar ze zijn niet altijd goedkoop om te installeren. Ze kunnen ook een geweldige manier zijn om geld te besparen op uw energierekening door het warmteverlies via het dak te beperken en regenwater buiten te houden dat anders in de muren of vloeren van het gebouw zou worden opgenomen. Groendaken kunnen worden geïnstalleerd in elke grootte en vorm – of u er nu een wilt voor uw flatgebouw of huis, wij vinden de perfecte oplossing voor u!

Heeft u een architect of bouwer nodig om een groen dak te installeren?

Als u over een behoorlijke hoeveelheid doe-het-zelf-vaardigheden beschikt en vertrouwen hebt in uw vermogen om basisreparaties aan huis uit te voeren, dan ja: het is mogelijk om zelf een groendak te installeren.

Er zijn echter een aantal dingen die u in gedachten moet houden voordat u aan dit project begint. Bijvoorbeeld: wat voor soort ondergrond komt er op uw dak? Is er genoeg ruimte voor planten? Krijgen ze genoeg zonlicht en water? Hoe zal het onderhoud verlopen als alles eenmaal geïnstalleerd is?

Deze vragen kunnen worden beantwoord door een architect of bouwer die gespecialiseerd is in groene daken – maar als u het heft in eigen handen wilt nemen, is dit wat wij u aanraden te doen: -Onderzoek de planten die u wilt gebruiken. Bezoek indien mogelijk een kas of kwekerij waar u advies kunt krijgen over welke soort planten goed gedijen in uw klimaat en omgeving.

Zoek uit wat de draagkracht van uw dak is. Kan het het gewicht van grond en planten dragen? Zo niet, overweeg dan eerst multiplex te plaatsen als basis voordat u andere materialen plaatst (zoals grind).

image

Zijn er subsidies beschikbaar om mij te helpen een groen dak te betalen?

Als u op zoek bent naar subsidies om te helpen betalen voor een groen dak, zijn er enkele beschikbaar. De meest voorkomende financieringsbron is de overheid. Subsidies worden meestal verstrekt op competitieve basis en worden toegekend aan voorstellen die het grootste potentieel laten zien om de samenleving ten goede te komen.

Naast subsidies kunnen er in uw omgeving ook belastingvoordelen beschikbaar zijn die uw totale investeringskosten kunnen verlagen, terwijl u toch milieuvriendelijke praktijken thuis of op het werk aanmoedigt.

Als uw aanvraag aan alle eisen voldoet en waardig wordt bevonden door ambtenaren die belast zijn met het toekennen van subsidies (deze persoon kan van alles heten, van “grant writer” tot “council member”), dan zal deze waarschijnlijk worden goedgekeurd en gefinancierd met subsidiegeld uit publieke fondsen die speciaal voor dit doel opzij zijn gezet door lokale overheden zoals staten of provincies – of zelfs nationale overheden!

Groene daken zijn geweldig, maar ze zijn niet altijd goedkoop.

Groene daken zijn geweldig, maar ze zijn niet altijd goedkoop. De kosten voor de installatie van een groendak kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte en de locatie van uw gebouw en het soort groendak dat u kiest. Als u overweegt een groendak aan uw gebouw toe te voegen, is het belangrijk om er rekening mee te houden hoeveel geld u vooraf nodig hebt – en of er subsidies beschikbaar zijn om deze kosten te compenseren.

Er zijn twee belangrijke manieren waarop mensen betalen voor groene daken: via subsidies of leningen. Subsidies komen in de vorm van belastingvoordelen; leningen hebben meestal een lagere rente dan traditionele bankleningen omdat ze worden gedekt door federale fondsen via programma’s als USDA Rural Development of FHA Secure program (voor starters).

Hoe dan ook, deze door de overheid gesteunde methoden vereisen nog steeds enige uitgaven namens degene die zijn gebouw wil verfraaien met planten in plaats van bestrating – houd dit dus in gedachten bij de beslissing of dit iets is wat de moeite waard is om te doen!

image

Conclusie

Groene daken zijn een geweldige manier om uw huis duurzamer en energie-efficiënter te maken, maar ze kunnen duur zijn. Als u overweegt om een groendak op uw woning aan te leggen, kan het de moeite waard zijn om te kijken naar de verschillende overheidssubsidies die beschikbaar zijn voor projecten voor de aanleg van een groendak. Deze subsidies kunnen helpen om een deel van de kosten te compenseren die gepaard gaan met de opbouw van bovengrond en het planten van grassen of andere planten die goed gedijen in een stedelijke omgeving – en ze kunnen zelfs al deze kosten dekken!

Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag in het aanleggen van uw dakbedekking