Rotterdam

Subsidieregeling Rotterdam

Deze subsidie stimuleert veel bedrijven en particulieren om groene daken aan te leggen. Op het gebied van duurzaamheid helpt de subsidieregeling zeker om de oppervlakte van Nederlandse groendaken te vergroten. Overigens vallen niet alleen dakbegroening, maar ook gevelbegroening vaak onder hetzelfde schema. Het vergroenen van een gebouw, dak of gevel vraagt een investering die zich op termijn zeker terugverdient.

Hieronder geven we aan waar Nederland direct dak- en/of gevelbegroening mag subsidiëren. Op de meeste plaatsen hebben we nog steeds links naar websites voor meer informatie. Veel steden hebben subsidieprogramma’s en soms komt dit uit “andere potten” zoals waterschappen of energiebesparing; dan moet het vragen aan het stadsbestuur een duidelijk antwoord geven.

image

Subsidies zijn het belangrijkste groeimedium voor groene daken. De subsidie is in het algemeen afhankelijk van het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van het groendak door een erkend bedrijf als Groendak. Groendak beschikt over alle benodigde vergunningen als groen gebouw, bestaat al sinds 1991 en is lid van de branchevereniging VBB. Voor ondernemers zijn er nog fiscale regelingen: de VAMIL-regeling en de MIA. Groen bouwen, gebouwen, daken of gevels vergroenen, vraagt om een investering die zich op termijn zeker terugverdient. Op rijk, provinciaal en gemeentelijk niveau zijn er meer of aanvullende regels om woningen energiezuiniger te maken. Energiesubsidiewijzer.nl geeft een overzicht van alle beschikbare subsidies, leningen en andere regelingen om de energiezuinigheid van woningen te verbeteren. Zie: www.energiesubsidiewijzer.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Offerte aanvragen