BTW Teruggave

BTW Teruggave

Particulieren krijgen btw op zonnepanelen terug

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013 is het mogelijk voor particulieren om de betaalde btw bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen vanaf 20 juni 2013 van de Belastingdienst terug te ontvangen. Ook geldig in 2021!

Ben ik een kleinverbruiker?

De btw teruggave zonnepanelen regeling geldt voor kleinverbruikers. Als kleinverbruiker wordt gezien, een elektriciteitsaansluiting met een aansluitwaarde kleiner dan 3x80A. Alle in Nederland wonende particulieren voldoen aan deze eis. Door het terugvorderen van de 21% en 6% btw bespaart u gemiddeld 18% op de aanschafprijs!

Hulp nodig bij terugvorderen btw op zonnepanelen?

Heeft u hulp nodig met het terugvragen van de btw? Wanneer u zonnepanelen aanschaft via ons, bieden wij de mogelijkheid het gehele traject betreft de terugvordering van de btw op zonnepanelen uit handen nemen. U heeft er dan totaal geen omkijk naar en u bent ervan verzekerd dat alles goed verloopt. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Zelf regelen?

Particulieren die de btw van de aanschaf en de installatie van zonnepanelen zelf terug willen vragen, moeten zich bij de Belastingdienst melden als ondernemer. U kunt hier het document downloaden. Ook is er in dezelfde link een document te downloaden met veel gestelde vragen en antwoorden over btw heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Energiesubsidiewijzer

Kijk voor uw subsidiemogelijkheden in uw stad/plaats op de energiesubsidiewijzer. voor de site: klik hier!


Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag in de aanleg van uw dakbedekking

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Offerte aanvragen