Rieken Groendaken is uw dakdekker!

Hoe helpt een groendak mee tijdens een warme zomer?


Groene daken zijn een geweldige manier om de levensduur van uw huis te verlengen. Ze kunnen helpen met energiebesparing, verminderen de luchtvervuiling en bieden u zelfs een prachtig uitzicht vanuit uw woonkamerraam. Een groendak is in wezen een laag grond beplant met vegetatie die de bovenkant van uw huis bedekt.

De planten absorberen kooldioxide en geven zuurstof af aan de lucht, waardoor de door de mens geproduceerde broeikasgassen worden gecompenseerd. Dit vermindert de gevolgen van klimaatverandering zoals de opwarming van de aarde of extreme weersomstandigheden zoals orkanen of tornado's, omdat minder broeikasgassen minder warmte in onze atmosfeer betekent!Het creëert een schaduwgebied.


Een groendak is een geweldige manier om uw huis koel te houden, vooral tijdens de zomermaanden. De reden hiervoor is dat het een schaduwrijk gebied creëert dat helpt voorkomen dat de zon uw huis opwarmt.

Groendaken zijn koeler dan gewone daken omdat ze minder warmte van de zon absorberen en opslaan in de wortels van de planten, waardoor ze koel blijven, zelfs wanneer de temperaturen buiten beginnen te stijgen (zoals bij ons het geval was!). Dit betekent dat er minder energie gebruikt hoeft te worden voor airconditioners of ventilatoren - wat geld bespaart op de energierekening!


image

Het houdt de temperatuur in uw huis laag.


Groene daken zijn koel. Koele daken zijn daken die de warmte van de zon reflecteren in plaats van absorberen. Ze zijn gemaakt van materialen die de warmte van de zon niet absorberen, zodat hun oppervlak niet heet wordt en deze warmte weer uitstraalt. Dit houdt uw huis koeler in de zomermaanden, wat ook helpt om te besparen op de energierekening!

Groene daken helpen de temperatuur in uw huis en op zolder te verlagen. Ze helpen ook de hoeveelheid water te verminderen die van uw dak afloopt, wat vooral belangrijk is in gebieden met veel regen. Groendaken kunnen de hoeveelheid aflopend water met wel 90% verminderen. Dit helpt lokale rivieren en meren te beschermen tegen vervuiling.

Het absorbeert koolstofdioxide, wat helpt bij het verminderen van broeikasgassen.


Groene daken kunnen de luchtvervuiling helpen verminderen door kooldioxide, een broeikasgas, te absorberen. Groendakplanten absorberen koolstofdioxide en geven zuurstof af, waardoor de hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer afneemt. Dit heeft verschillende voordelen voor mensen met groene daken:

Groendaken zijn een goede manier om de luchtvervuiling, die schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid, te helpen verminderen. Een groendak is een begroeid oppervlak dat in een gebouw wordt ingebouwd of eraan wordt toegevoegd, meestal voor milieudoeleinden.

image


Het kan worden gebruikt om voedsel of andere vegetatie te laten groeien.


Groendaken kunnen worden gebruikt om voedsel of andere vegetatie te verbouwen. Dit is een geweldige manier om uw groendak nuttiger en interessanter te maken! Mensen kunnen genieten van de vruchten van uw groendak, of u kunt het gebruiken om planten te kweken die nuttig zijn voor andere doeleinden.

Als u bijvoorbeeld een groendak hebt op een gebouw in een stedelijk gebied, kunt u er groenten of kruiden op laten groeien waar omwonenden van kunnen profiteren.

Een groen dak helpt uw huis koel te houden en vermindert de luchtvervuiling.


Een groen dak helpt uw huis koel te houden en vermindert de luchtvervuiling. Een goed ontworpen groendak kan de temperatuur van uw gebouw tot 4 graden Celsius (7 graden Fahrenheit) verlagen.

Dit betekent dat u minder energie hoeft te gebruiken voor airconditioningsystemen en andere koelmethoden. De planten absorberen ook koolstofdioxide en geven zuurstof af aan de omgeving, wat de luchtvervuiling helpt verminderen.

Groene daken zijn een uitstekende manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, geld te besparen op uw energierekening en de algehele kwaliteit van de omgeving waarin u leeft te verbeteren.


image


Conclusie


Een groendak kan uw huis helpen koel te blijven in de zomer en de luchtvervuiling verminderen. Het kan ook worden gebruikt om voedsel of andere vegetatie te verbouwen, wat zowel voor u als voor uw buren gunstig kan zijn.

Groendaken zijn een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw huis en het energiezuiniger te maken. Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een groendak, neem dan vandaag nog contact met ons op.


Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag in het aanleggen van uw dakbedekking


Vraag een vrijblijvende offerte aan
Offerte aanvragen