Rieken Groendaken is uw dakdekker!

10 simpele stappen om een groen dak te onderhouden


Wil jij graag weten hoe je het beste en eenvoudig een groen dak kunt onderhouden? Zoek niet verder en kom erachter hoe je dat doet!Waarom kiezen voor dakdekkersbedrijf Rieken?


Het onderhouden van een groen dak is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft en zijn voordelen blijft bieden. Hier zijn tien stappen die u kunt volgen om het groen dak in uw gebouw te onderhouden:


image

Waarom en wat kan er gebeuren?


Onkruid verwijderen

Verwijderen van onkruid en overmatig vuil op een groen dak is belangrijk omdat dit kan leiden tot verstikking van de beplanting en het dak kan beschadigen. Onkruid kan zich snel verspreiden en kan de groei van de beplanting op het dak belemmeren.

Overmatig vuil, zoals bladeren en takken, kan ook de groei van de beplanting belemmeren en kan leiden tot verstikking van het dak. Het is daarom belangrijk om regelmatig onkruid en vuil te verwijderen om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat blijft en zijn voordelen blijft bieden.

Ziektes en Plagen

Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ziektes en plagen op een groen dak omdat deze de gezondheid van de beplanting op het dak kunnen aantasten. Als ziektes en plagen niet tijdig worden opgemerkt en behandeld, kan dit leiden tot ernstige schade aan het dak en kan het de groei van de beplanting belemmeren.

Het is daarom belangrijk om regelmatig het te controleren en onmiddellijk actie te ondernemen als ze worden gevonden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van geschikte insectenbestrijdingsmiddelen of door bepaalde planten te verwijderen die aan ziektes lijden


Gebr. Rieken Groendaken VOF ondersteunt u graag in de onderhoud van uw dakbedekking

image


Wateroverlast

Zorgen voor voldoende drainage op een groen dak is belangrijk om ervoor te zorgen dat overtollig water gemakkelijk van het dak kan afvloeien. Als het water niet goed kan afvloeien, kan dit leiden tot wateroverlast en kan het de beplanting op het dak beschadigen.

Dit kan bijvoorbeeld leiden tot verstikking van de planten of tot het verrotten van de wortels. Het is daarom belangrijk om voldoende drainage te voorzien om ervoor te zorgen dat overtollig water gemakkelijk van het dak kan afvloeien.

Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van een afvoersysteem op het dak of door het aanbrengen van hellingen op het dak om het water af te voeren.

Bodem vervangen

Het verversen van de bodem van een groen dak is belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten en grassen goed blijven groeien. Na verloop van tijd kan de bodem op het dak uitgeput raken en kan de groei van de beplanting worden belemmerd.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een tekort aan voedingsstoffen of door een overmaat aan onkruid en vuil in de bodem. Het verversen van de bodem kan deze problemen oplossen en kan ervoor zorgen dat de planten en grassen op het dak goed blijven groeien. Dit kan bijvoorbeeld door het verwijderen van de oude bodem en het aanbrengen van nieuwe, vruchtbare bodem op het dak.

image


Maar hoe duur is het?


Het onderhoud van een groen dak kan een aanzienlijke kostenpost zijn. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat blijft en de voordelen blijft bieden die het biedt.

Er zijn verschillende factoren die de kosten van het onderhoud van een groen dak kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van het dak, het type beplanting en de frequentie van het onderhoud. Overleg daarom altijd met een professioneel bedrijf om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het onderhoud van uw groen dak.

Conclusie


Het onderhouden van een groen dak is belangrijk om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft en zijn voordelen blijft bieden. Er zijn verschillende stappen die u kunt volgen om het groen dak in uw gebouw te onderhouden, zoals het regelmatig controleren op lekkages en het verwijderen van onkruid en overmatig vuil.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan uw groen dak in goede staat blijven en kan het blijven bijdragen aan een gezondere en duurzamere leefomgeving


Vraag een vrijblijvende offerte aan
Offerte aanvragen